Marketing Manager

Omschrijving

Wat drijft jou
Je bent een gedreven en ervaren marketeer die in staat is analytisch, planmatig en modelmatig strategische analyses en strategieën neer te zetten. Je hebt het vermogen om kansen te herkennen, te onderzoeken en te vertalen naar acties. Tevens heb je een bewezen achtergrond in de digitale (strategische) marketing en weet deze te koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen en maakt deze meetbaar. Je denkt vanuit de doelgroep en bent resultaatgericht. Ook word je enthousiast van het werken met kleine teams en het aansturen van externe partijen. Verder ben je thuis in de specifieke wereld van content marketing en beschik je ook over een hands-on mentaliteit.

De functie
Het doel van de functie is het opstellen en het bewerkstellingen van de uitvoering van de marketing- en communicatiestrategie die gerelateerd is aan de Sleep 21 bedrijfsdoelstellingen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het onderzoeken en versterken van onze positie binnen bestaande maar ook nieuwe markten en het vergroten van de klantloyaliteit. Dat betekent dat er op verschillende niveaus onderzoeken dienen te worden uitgevoerd. Je bent tevens sterk in het cijfermatig onderbouwen van keuzes (op research en KPI niveau) met als doel het behalen van de diverse doelstellingen.

Je bent eindverantwoordelijk voor alle marketinguitingen en marketingcampagnes van Sleep 21 en bijbehorende labels; zoals persberichten, social media, mailings, vormgeving en ontwerp, websites, beurzen en advertenties. Tevens ben je verantwoordelijk voor de aansturing van diverse externe partijen en bent dan ook sterk in project management. Je bent verder medeverantwoordelijk in het meedenken over het ontwikkelen van nieuwe product/marktcombinaties met dataverzamelingsproducten.

Je denkt verder mee over afdeling overstijgende zaken op strategisch en tactisch niveau. Je werkt op een natuurlijke en respectvolle manier samen met je directe collega’s en bent in staat om verantwoordelijkheid te beleggen bij je directe collega. Daarbij heb je oog voor de ontwikkeling van de afdeling en sta je open voor ideeën en kennis van collega’s.

Vereisten

Functie-eisen

 • HBO/academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal vier jaar ervaring en aantoonbare capaciteiten op het gebied van marketing zowel online als offline.
 • Ervaring met het ontwikkelen van (online) merken (positionering en bekendheid)
 • Je hebt een opleiding afgerond in de richting van Marketing, Communicatie, of een opleiding gerelateerd aan de communicatie, online marketing of content creatie.
 • Minimaal 4+ jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent nauwkeurig en sterk in het plannen en organiseren.
 • Je hebt veel ervaring met digitale marketing.
 • Je hebt kennis van de wereld achter Social Media.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Google Analytics en Google Adwords.
 • Je hebt kennis van CRM software en advertisingcampagnes.
 • Je persoonlijk leiderschap uit zich in pro activiteit, doelgerichtheid, verantwoordelijkheid, mensgerichtheid, inspireren, lijnen neerzetten, doorgrondend vermogen en oplossingsgerichtheid.
 • Het hebben van kennis en ervaring in de bedden branche is geen must, wel een pre.

Dit hebben we jou te bieden
Een functie waar je onderdeel uitmaakt van ons marketing-team die meerde markten bedient in de bedden branche. Je krijgt daarbij veel vrijheid en ruimte voor persoonlijke inbreng en ontplooiing. Door het ondernemende karakter van onze groeiende organisatie is veel nog "te vormen". Kortom: Een ultieme uitdaging om in een jong en dynamisch team mee te denken en mee te bouwen aan de toekomst, je persoonlijke succes en het succes van Sleep 21 en zijn labels. Met betrekking tot de voorwaarden wordt er primair een plezierige baan geboden, met uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden.

 • de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen;
 • een afwisselende functie met daarbij de mogelijkheid deze functie zelf inhoud te geven;
 • een ongecompliceerde en leuke omgeving;
 • een marktconform salaris met een budget om zelf secundaire arbeidsvoorwaarden in te vullen.

Over Sleep 21
Sleep21 is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en vermarkten van een brede reeks van bedden en matrassen. De producten van Sleep21 worden onder eigen labels geproduceerd en gedistribueerd via B2B en B2C kanalen. De belangrijkste B2C kanalen zijn de 15 webshops in verschillende landen in Europa. Deze webshops worden onder een eigen merk en identiteit in de markt gezet, waardoor ze optimaal gepositioneerd zijn binnen de eigen doelgroep.